Att försäkra din hund är viktigt av flera olika anledningar, men den allra största är för att se till att du kan ge din hund den veterinärvård den behöver om något skulle hända. Det kan vara en olycka där din hund skadas, en plötslig sjukdom eller något medfött fel. Oavsett vad det är kommer din hund behöva vård av en veterinär och kostnaderna för veterinärvård kan ibland bli väldigt stora. Med hjälp av en försäkring kan du hålla de kostnaderna nere, samtidigt som det är skönt för dig att veta att din hund kommer tas om hand på ett bra sätt om den någon gång behöver det.

 

Så väljer du

Redan innan du skaffar hund bör du börja kolla runt efter olika försäkringar för att hitta en som kan passa dig och din hund. Men såklart kan du även försäkra din hund efter att du skaffat den. När du väljer försäkring måste du tänka på din hunds ålder, kön, ras, medicinska historik och nuvarande tillstånd. Sedan måste du själv avgöra om du vill ha en låg månadskostnad och en hög självrisk eller en hög månadsavgift och en låg självrisk. Månadsavgiften är vad du betalar varje månad för försäkringen och självrisken är den summa du själv behöver betala när det väl är dags för veterinärbesök.

Med en försäkring från Lassie kan du känna dig trygg med att du får ett bra pris och att din hunds behov sätts i fokus. De erbjuder marknadens högsta ersättning för veterinärvård samtidigt som deras kundtjänst håller öppet 07-22, där du snabbt kan få hjälp om du har frågor eller funderingar. Genom att fylla i det lilla formuläret på deras hemsida ger de dig alternativ på försäkringar utifrån din hunds förutsättningar, så att du vet att försäkringen är anpassad efter just din hund. De har till och med ett belöningssystem där du får lägre pris ju mer du lär dig om hur du undviker sjukdomar och skador på din hund. En hundförsäkring blir i längden lite som en försäkring för dig själv. I och med att du försäkrar dig om att du kan ge hunden den vård den behöver, så kan du slappna av och slippa oroa dig för mycket.