Du behöver en del hundtillbehör för att lättare kunna ta hand om hunden, både i ditt hem och utanför. En hund kräver bland annat regelbundna promenader och det är viktigt att du som ägare har bra koll på hunden när ni vistas utomhus. Ett bra koppel och halsband är därför ett måste. Det går givetvis att låta hunden gå lös, så länge den lyssnar på dig och ni är i ett område där detta är tillåtet.

Andra saker som är bra om du skaffar är skålar, en hundbädd och sådant du behöver för hundens skötsel. Vissa hundraser har nämligen en päls som måste borstas regelbundet och då behöver du självklart en hundborste. Du kan även behöva hundschampo och sådant, om du väljer att bada din hund själv istället för att ta in den till företag som tar hand om allt detta.

Sovplats

Hundar behöver sin egna plats att sova på, många av oss låter hundarna ligga på sängen och soffan. Men det bästa är att även skaffa en hundbädd där de kan ligga när du inte vill ha hunden på möblerna. Vissa nöjer sig med att lägga en filt på golvet och hunden trivs utmärkt. Men för att lyxa till det lite kan en bekväm hundbädd vara utmärkt.

Hundmat och skålar

Det är bra om du skaffar mat- och vattenskålar samt hundmat innan din hund kommer hem. Fråga gärna personen du köpt hunden från vilken typ av hundmat den fått hittills. På så sätt kan du ge hunden samma mat som den är van med. Väljer du att byta är det viktigt att du tar en stund och väljer mat som fått bra betyg från andra hundägare, och att du håller ett extra öga på din hund ifall den skulle reagera på maten. Du kan även fråga om råd från veterinären.

När du väljer skålar är det bra om du väljer de som är hållbara, och gärna enkla att rengöra.

Halsband samt koppel

Andra hundtillbehör som är bra att du köper är ett halsband och ett koppel. På halsbandet bör du även se till att ditt namn och telefonnummer finns. På så sätt kan det bli lättare för andra att hitta dig ifall din hund skulle springa bort. Det finns olika typer av halsband och koppel att välja mellan, det viktiga är att du känner dig bekväm med de du valt. Du kan dock testa olika varianter för att hitta det bästa.