News!
Välkommen till vår nyhetssida!

News in english- look for this colour!
Här skriver jag om lite smått och gott som händer i vårt hundliv :)

<--- Kolla in vår bilddagbok, Blogg2 i menyn uppdateras ofta!


2011-12-20

Julen står för dörren och snömonstren Mafia & Joshua älskar det vita som dalar ner från skyn :)
Vi önskar alla två-och fyrbenta vänner en riktigt fin julhelg!

Christmas is here and our snow monsters Mafia & Joshua enjoy winter play :)
MERRY CHRISTMAS to all friends, both human and dogs!


2011-10-21
Merciless Mafia's MH finns på youtube om någon vill se! Det finns två versioner, en kortare av bättre kvalité där aktiviteten och avståndsleken inte är med men där avreaktioner på dumpe och skrammel syns bättre, en längre med alla moment.
Klicka här för att se den länge.
Klicka här för att se den kortare.

Merciless Mafia's MH on youtube!
Click her to see the short version (not all moments but better quality).
Click here to see the long version.

2011-09-27
Nu är vår helg över!! Det har varit underbart roligt att träffa alla, TACK för att ni har sådant stort engagemang för era hundar! Från M-kullen kom 5 av 6 och Maniac 'Robin' bor ju i Blekinge så givetvis var det för långt att komma.

Lördag morgon var det dags för MH :) Mafia gick som första hund och hon gick helt kanon på banan, jag är så nöjd med henne och med tanke på hur lite hon är miljötränad, arbetad med och lite hanterad så är hon det bästa hund jag haft (och det vill inte säga lite!). Hon racade från början till slut, väldigt snabb i sina reaktioner men löste allt helt utan hjälp, förutom vid dumpe där matte fick gå fram till overallen, där stod jag och vad gör hunden?! Studsar in i mig bakifrån så jag flyger in i overallen... Hon var blixtsnabb på skramlet, tjong fram för att kolla och på spökena blev hon arg när dom kom nära, stod i kopplets längd och gick fram utan hjälp trots att hon var rädd.
Måns gick som andra hund och jag bröt honom vid jakten för vi fick inte fast hunden... Han ska få mogna, framförallt TRÄNAS och så gör vi om det nästa år. Han är en lika bra hund som Mafia så det blir spännande att se honom då!
Merry var tredje hund, han är ju alltid GLAD och så även på banan :) Lekte, glad svans och ingenting bekom honom särskilt, samma glada hund efteråt.
Master 'Enzo' likaså, han fick verkligen ett jättefint protokoll, men tyvärr 5:a på skotten. Han släppte trasan på första skottet och det blev en konstig situation för honom, husse blev osäker och då sköt vi inte alla skott.
På lördag eftermiddag tränade vi lydnad, på söndag spårade vi. God mat, mycket prat och ett gäng mycket trevliga hundar och VALPKÖPARE :) Yvonne och Mess 'Tessie' var med hela helgen men väntar till nästa år med MH, även Gunilla och Stimma deltog och spred som alltid glädje (Stimmas svans skulle kunna driva ett elverk!).
Har lagt nya bilder på samtliga hundars sidor. Snygg-Stimma ser numera ut så här:


2011-09-13
Tyvärr så fann vi inga valpar på ultraljudet, väldigt tråkigt när endel väntat länge på valp... Men vi parade henne för tidigt så jag var inte helt överraskad. Vi tar nya tag och förhoppningsvis blir det valpar nästa år istället :)
Nu ägnar vi all tid åt träning och annat skoj istället, Mafia är så himla duktig på spåret och vi tränar appellmomenten för fullt. Målet är tävlingsstart till våren. Hon är en hund med STOR livlighet, väldigt ljudlig och snabb, reagerar på varenda liten fluga hon ser så en liiite jobbig unghund men helt oberörd av allt som händer och jätterolig att träna! Ny bild på henne:

Snart har vi MH för kullen, alla kommer utom Robin som bor i Blekinge och såklart är det för långt att åka. Blir superkul att träffa syskonen!!!
Stimma har flyttat till Kalix och bor numera med Gunilla, Ulf och inte minst Tuffe som fått en liten tjej på halsen :) Än så länge är det på prov men allt fungerar super för Stimma som är lika glad i Kalix som var helst annars (kanske blivit lite lugnare men kan det vara Kalixtemperamentet som inverkar ;) )
Önskar alla vänner en skön höst med roliga hundaktiviteter!

Unfortunately no puppies at ultra sound, very sad when some have been waiting a long time for these puppies... We look forward and hopefully there will be pups next year instead :)
New picture of Mafia, se above.


2011-08-05
Valpar väntas!!!
Puppies expected!!

Nu är vi tillbaka i vardagen igen, efter en skön semester som tillbringats till stor del ute i skärgården. Malla började löpa under semestern och vi gjorde vår efterlängtade resa till Vaasa i Finland, där Malla hade en lyckad date med Ykä. Så nu väntar vi valpar i slutet av september! Om allt går vägen finns det alltså senare i höst små valpar som söker aktiva kärleksfulla hem. Kolla in valpsidan för mer info :)
Nya bilder på Måns sida --> Monster

Back from summer holiday, we have spend our time in the archipelago. Malla started her season and we went to Vaasa in Finland and she had a date with Ykä. Hopefully puppies are expected in end of September! See puppy page for more info :)
New pics at Måns page --> Monster

2011-06-21
Ibland får man ett erbjudande som inte går att säga nej till. Nu flyttar lille Joshua hem till oss, TUSEN TACK Gudrun och Per för denna alldeles underbara valp! Han kommer att förgylla mitt liv! Han har fått en egen sida, Joshua, se och njut :)


2011-05-19
I måndags hade vi spårträff i skogen, en trevlig kväll med vänner. Mercury 'Merry' spårade för första gången, han hade så mycket intresse och låg näsa :) Jag tog lite bilder också. Lillfarbrorn är fortfarande kullens charmigaste och han är såååå fin!! Mitt hjärta <3
Han fick prova att leka med stora bitstocken, hur kul som helst sa Merry. Så fint och ordentligt bett och kampade som sjutton. Man blir glad i själen :)2011-05-15
Igår åkte jag till ÖverKalix på Kennelklubbens Nationella utställning, vi hade en jättetrevlig dag i solen med Riitta och barnen, och vår hejarklack Maria och Mats kom såklart :)
Stimma ställde jag i valpklass, inte den lättaste hund att få att stå stilla, och springa i samma riktning som mig :) Hon fick i alla fall fin kritik och HP och BIR-valp.
Malla ställde jag i bruksklass, hon visade sig jättebra och älskar att springa i ringen :) Domare Nina Karlsdotter gillade henne och hon fick ck, blev 1-bästa tik med CERT och vann mot bästa hane och blev BIR. Eftersom hon (sedan länge) haft bruksmeriten klart blev hon
***SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION***
Så härligt att springa ut ur ringen med championatrosetten :)
Nu heter mattes älskling SE UCH Auringonkukan Malli Mimmi!
Show results Nat. Kennel Club show in Överkalix 14/5:
Oneway's Hot Chick 'Stimma' HP BOB-puppy
Auringonkukan Malli Mimmi 'Malla' Ex. 1-best bitch CC-winner BOB and new ***SWEDISH SHOW CHAMPION***

We had a great day :)2011-04-30
Nu är det valborg! Jag har spenderat veckan på resande fot, vi har hälsar på 'Enzo' Merciless Master i Åkersberga och 'Tessie' Merciless Mess på Alnö utanför Sundsvall. Vilka underbara valpköpare man har! Tack för jättetrevlig samvaro. Både Enzo och Tessie är två glada kortisar med leklust och arbetsvilja. Vi spårade med Tessie och maken till sug i spåret har jag nog inte sett :)
Här får ni en bild på Måns, Tessie och Mafia (förstår inte varför den blev så suddig...). Det finns också nya bilder på Enzos och Tessies sidor.


We made a trip to Stockholm (Åkersberga) and Sundsvall to meet Merciless Master and Merciless Mess. Click their names to see some new photos. Photo above(sorry the bad quality): Monster, Mess ('Tessie') and Mafia.

2011-04-18
Nu är det vår!! Vi sätter snart igång träningen på allvar, jag längtar :)
Igår hade vi en valpträff med Merry, Mafia och Måns. Dom lekte som galningar, tyvärr var vädret inte det bästa men ni får en bild i alla fall.
Jag har också lagt in nya bilder på Mafia och Måns.

Puppy meeting with Mafia, Måns and Merry. They were running like mad :)
Also new pics at Mafia and Måns pages.

I örvigt så söker jag en fodervärd åt Stimma. Hon är en väldigt glad tjej, full av bus. Så trevlig hund med stor leklust, fin koncentration och så orädd i alla miljöer, situationer och underlag. Dessutom älskar hon människor av alla de slag :) OM någon skulle vara intresserad av att ta vara på hennes kapacitet, och utbilda henne seriöst inom något område tex brukset, bevakning eller agility, så hör av dig. Jag placerar endast ut henne till rätt hem annars blir hon kvar här. Jag är så nöjd med henne på alla sätt och vill att hon får synas både på utställningar och på bruksplan :)

2011-03-14
Ny bild på Stimma, våran snygga tjej :) Ser fram emot att visa henne i sommar.
New pics of Stimma, our beautiful girl :) Looking forward to show her in summer.


2011-03-07
Nu har vi äntligen lyckats fånga valparna i kameran, fast Stimma var svår :) Nåja bilderna på henne blev inte dom bästa men vi gör snart ett nytt försök. Hon är döhärlig men liiiiite intensiv... Kolla på deras egna sidor: Monster Mafia Stimma
Mafia som ni inte sett på bild sen i september ser ut så här (inte den vackraste vi sett men det hon inte har i skönhet har hon i annat brukar jag säga :) )

New pics of Monster, Mafia (above) and Stimma. Click their names to see their own pages :)

Ally har flyttat till södra Norge, några mil söder om Oslo. Kanske har ni redan läst i bloggen. Hon är oerhört saknad och jag har haft de tyngsta dagarna på mycket mycket länge, men jag vet att hon har fått det bästa hem man kan tänka sig. TACK Sissel med familj för att ni ger henne så fint liv!

2011-02-16
I lördags åkte jag och Lena till Jokkmokk brukshundklubbs utställning. Hundar som följde med var Ilo, Måns och Stimma. Det var mest för att valparna skulle få lite miljöträning, Ilo fick hänga med eftersom hon älskar att vara på utställning. Det blev en trevlig dag. Lena ställde ut Stimma i valpklass 4-6 mån, hon fick fin kritik men domaren tyckte att hon behövde mer ringträning. Jo det var svårt att få henne stilla en halv sekund :) Men dom var så duktiga både Lena och Stimma! Måns fick HP och blev BIR-valp, oplacerad i BIS. Ilo fick Ex., CK och blev BIR. Sen också BIS-3 i finalen. Trötta begav vi oss hemåt. Dagens höjdpunkt var nog ändå att Måns faktiskt (till slut) förstod att man kan kissa i annan kommun :)
Här är Ilo och Måns, liiite fjantigt med rosett tyckte Måns, en rosa dessutom!!

Show results Jokkmokk:
Merciless Monster HP BOB-puppy
Sontikan Surunmurhaaja Ex. CK BOB and BIS-3


Jag har fått jättefina bilder på Robin- Merciless Maniac. Se hans sida--> Maniac

2011-01-28
Merry har flyttat till Mattias och Lina, och han verkar trivas jättebra. Jag hälsade på honom för en vecka sedan, han blev väldigt glad men det märktes ändå att han såg det nya som hans hem. Jag är så glad att han blir kvar i stan :) och bättre hem kunde han inte få!
Jag har börjat blogga ordentligt så håll koll på Blogg2 i menyn, för att följa oss i vår vardag.


2011 -01-03
Här händer det saker :)
Dagarna före julafton flyttade lilla (men ack så vilda!) Stimma "fullt-ös-medvetslös" in hos oss. Hon skulle ju heta Kajsa men det var en alldeles för hot brud, så det blev Stimma istället. Hon är en mycket rolig valp, framåt, stor leklust, så glad i människor och framförallt tuff. Åker hon på en smäll så försöker hon igen. Tack Jeanette för att du valde ut den bästa ;)
<--- Hon har fått en egen sida- klicka på Smooths i menyn till vänster.
Nyårsafton gick bra för hundarna. Våra grannar hade bombanfall hela kvällen men det tog vi som skotträning.
Ny bild på Mercury, ifall någon är intresserad. Inte den bästa men ändock:

God fortsättning alla!

2010-12-16
Även om jag lagt ut en God jul-hälsning på main-sidan vill jag ändå skriva och önska ALLA vänner nära och långt bort en riktigt GOD JUL med många sköna stunder med två-och fyrbenta. Vi väntar på vår julklapp som kommer på onsdag, en liten Kajsa (joo hon har fyra tassar och en svart liten nos...)
Som ni ser så har hemsidan bytt lite layout, än så länge bara News-sidan och Puppies-sidan, vill ha mer utrymme för text så jag kan skriva mer om allt vi gör och vad som händer och sker :)
Ta hand om er på nyår och tänk på era hundar. Åk ut i skogen under tidiga kvällen och trötta ut dom ordentligt, ge råa märgben eller annat supermums vid tolvslaget och släpp inte ut hundarna förrän raketerna upphört.

2010-11-27
Vi har varit i Finland och träffat Mallas kommande date "Ykä". Han tävlade i Agility klass 3 och vann sitt andra ag-cert!! Oj vilken GLAD och trevlig hund, kolla in vår valpsida för av dessa två kan det bli nånting alldeles extra :)
******************
We made a trip to Finland and met Malla's coming date "Ykä". He competed in Agility class 3 and won his 2nd cert!! See puppy page for planned litter, we expect something extra from these two :)