KORAD
GEMDALES INCREDIBLE ISAC


f. 2001-11-04
Breeder: Yvonne Andersson, Getinge

-Mild CRD
-Hips A/A

-Genomförd MH, 1:a skott/Swedish MH, secure to shots
-KORAD +217 poäng/Swedish mentaltest +217, passed
-Appellklass Spår uppflyttad/Working trials tracking 1st level passed
-Godkänd exteriörbeskrivning

OFFSPRING/AVKOMMOR*****************************************************************
När jag började leta en ny hund 2001 så pratade Yvonne om att para Ellie, Morris kullsyster, med Gangstern och denna kombination tyckte jag lät spännande.
Så i november föddes den lille Isac-pojken, som fick flytta hem till oss. Morris blev alldeles överlycklig när den lilla Isac kom in genom dörren, det var nästan som om han trodde att valpen var hans present. Lill-Isac, som blev hans smeknamn, var så fullkomligt ljuvlig och snäll. Snart blev han en stor Isac, men i våra ögon kommer han alltid att vara liten, och han verkar själv tro att han är en liten hund. Han har nämligen ingen som helst kontroll på sin kropp, och möbler och annat ramlar ofta. Isac rumlar genom livet utan att flytta sig för något, saker får flytta sig för honom...
Det finns ingenting som får honom ur kurs. "Här kommer jag!!" verkar han säga. Han är en hund med STOR koncentrationsförmåga, något som gör honom lättjobbad och till en bra spårhund.
Får han en uppgift så existerar ingenting annat här i världen. Denna egenskap är så bra att ha i en arbetshund!Isac gjorde ett kanonfint MH vid ung ålder, bara några veckor efter ettårsdagen. Två år senare satte han sina tassar på korningsbanan och landade på +217 poäng, med bl.a. +2 på nerver och +3 både på hårdhet och dådkraft (vad jag vet enda korthårscollie någonsin med +3 på dådkraft, något som även är mycket ovanligt i andra bruksraser).
Tyvärr har han mycket lätta öron och det är anledningen till varför han inte är utställd. Matte orkar inte riktigt lägga energi på öronen, för det finns andra (mycket roligare) aktiviteter att ägna sig åt.
Vi siktar i stället på att komma till elitklass, det gäller bara att matte planerar in lite tävlingar, och med flera hundar samtidigt och helgjobb varannan helg är det inte alltid så lätt att få ihop tävlingar. Och framförallt en inflammerad näsa! Isac har nämligen hela livet haft inflammation i nosen, och vad detta kommer sig av vet vi inte. Nu testar vi som sista hopp cortison, så förhoppningsvis ska det ge med sig. Inflammationen gör att nosen är "nedsatt" och långa spår blir för jobbiga. Han tar slut så till den grad att han nästan knäcker sig, och därför är det svårt att orka på tävling.

Trots detta har jag valt att släppa honom i avel, till Marjos Ilo. Marjo vet om problemen i näsan och eftersom inga hundar i släkten har något liknande så behöver det ju inte vara ärftligt. Isacs problem startade när han var 5 månader gammal och vår Isac-dotter Malla har inga som helst symptom på något liknande.

Isac kommer från en kull med endast två individer, och hans kullsyster Petipa, Gemdales Invisible Isabell,
är KORAD, LP samt SUCH och DKUCH. Kombinationen är gjord en andra gång och där blev det två helsyskon,
KORAD SUCH SBCH Gemdales Just Jason som tävlar elitklass spår, och Gemdales Justicious Judith som har 3 cert på utställning och tränar sök.

TACK Yvonne för VÄRLDENS BÄSTA ISAC!

Den 17 september 2006 föddes det tre stycken Isac-valpar hos Marjo Orre i Finland:
Auringonkukan Malli Mimmi,
Auringonkukan Mamman Metku och
Auringonkukan Mega Matti.
Mamma är Auringonkukan Äidin Ilo, som tävlar "högre klass" spår, Finsk LYDNADSCHAMPION!!, 2xcert på utställning, en underbar hund med mycket lek och kamp och alltid med glimten i ögat.
Vad månde bliva av sådana valpar tänkte jag, men att det skulle bli SÅ bra trodde jag aldrig! Vilka valpar!!
Redan vid 3 veckors ålder visade det sig vara "full speed" i valplådan, och jag blev så förtjust i dem att Malli Mimmi har flyttat hem till oss.

Pedigree

INTUCH SUCH DKUCH NUCH KORAD +2
(Hkl Spår)
Gemdales Always Full Of Fun

SBCH SLCH SUCH TJH LP
(Ekl spår, sök, rph)
Almonds
Hardworking Hero

INTUCH NUCH
Clearmount Turnmeloose

SUCH NUCH INTUCH KORAD
Follow Night Lady At Almond

SBCH SUCH SLCH LP
(Ekl spår)
Smooth In My Mind Of Torrosly

NUCH INTUCH NV-92 Don Delaney The Smooth Of Torrosly

NUCH
Celina The Smooth Of Torrosly

Gemdales Elegant Elaine

SUCH NUCH FINUCH SV-99 KORAD
Oneway´s James Dean

INTUCH CANCH DKUCH ESTCH NORDUCH EjV-91 SV-94 NORDV-95 Oneway´s Got To Be A Lover

SUCH KORAD
Fairlines Last Born

SUCH TJH KORAD
(Hkl sök)
Gemdales Better Be Good

Manzings Mustard

SLCH SUCH TJH KORAD LP
(Ekl spår)
Gemdales Almost In Heaven